woensdag 4 mei 2011

Vakantie!

Maandag 2 mei - uitslapen
'He, da's gek, meivakantie in april!' zei Marit afgelopen vrijdag, toen ik haar ophaalde uit school. Strikt gezien had ze gelijk, de vakantie was op dat moment al begonnen, op 29 april. Ze maakte er verder geen punt van, de wijsneus.
We hadden voor vanochtend een uitslaapsessie in gedachten, maar daar doet Marit niet aan mee. Stipt om half zeven meldt ze zich. In normale weken is het prettig dat ze op tijd wakker is, want dat maakt het makkelijker om rond acht uur op het reva te zijn. Vandaag is het wat minder, want we moeten er meteen naartoe als ze uit bed stommelt. De nachtspalk is glad aan de onderkant en we willen niet nog eens zo'n bloedneus als een tijdje terug.

Post van de sokkenkraam
De postbode brengt nog vrijwel dagelijks een kaartje van een klasgenootje. Vandaag zat er ook een heus pakketje bij de post. Maar dat hadden we zelf geregeld bij Sokkenkraam.nl. Marit draagt zomer en
winter kniekousen, vanwege haar EVO
(enkel-voet-orthese). In de winter kopen we ze gewoon bij de HEMA, maar vanaf maart liggen daar alleen korte sokken in de schappen. Net als bij de andere reguliere kinderkledingwinkels. Hulde aan het webwinkelen! De nieuwe kniekousen vallen zo goed in de smaak, dat zusje ook heeeel graag een paar aan wil. Ook al zijn die een maatje te groot en vallen ze tot ruim over de knie...


Woensdag 4 mei - blijven oefenen
Dat het vakantie is, daar trekt SPACE BOP zich niets van aan. Het oefenprogramma gaat gewoon door. Dat wil zeggen, het oefenen bij de fysio. De ergotherapie is minder direct gelinkt aan SPACE BOP, die mag wel twee weken stilliggen. De vaste fysio van het reva is op vakantie, dus er is een vervanger geregeld. Dat is geen probleem. Marit kent deze dame nog van vorige zomer, toen ze allebei meededen aan de circusweek voor kinderen met CP aan één kant. Marit doet erg goed haar best. Zo goed zelfs dat er nog tijd over is voor een rondje op de loopfiets door de speeltuin van het reva. 'Vreemde ogen dwingen,' is de conclusie. En mijn belofte dat ze na het oefenen nog even mag spelen, heeft misschien ook geholpen.

Zorgverlof
Het is best een lastige puzzel deze week. Vanwege de vakantie zijn de dagen en tijdstippen met de fysio aangepast. Dat pakt voor ons niet zo praktisch uit, want het gooit onze werkschema's in de war. Omdat Marit telkens pas later op de dag aan de beurt is, leveren we meer werktijd in dan normaal. Op woensdag is ze tussen de middag ingepland. Normaalgesproken maken we op woensdag gebruik van onze vaste oppas. Maar die heeft haar andere afspraken juist later op de dag gepland, omdat ze weet dat Marit altijd 's ochtends vroeg op het reva moet zijn. Gelukkig kan papa af en toe gebruik maken van zijn recht op zorgverlof. Vandaag is dat erg handig. Zo kan hij al om half vijf 's middags met Marit voor de televisie zitten voor het dagelijkse half uur hamstring rekken.

Vroeger naar bed
Prettige bijkomstigheid van het vroege televisiekijken is dat Marit na het eten alleen nog de heupspieren hoeft te rekken. Dat doen we elke dag door een minuut of twintig voor te lezen, terwijl Marit op de buik ligt. Dat voelt niet erg comfortabel voor Marit, dus blijft ze uit zichzelf niet in die houding liggen. Daarom ga ik boven op haar zitten, dan houdt ze het prima vol. Zo lang zelfs, dat ik er pijnlijke polsen van krijg. Tja, je moet wat over hebben voor het goede doel, nietwaar.
We proberen tegenwoordig zo vaak mogelijk als 's middags de televisiesessie te doen. Toen we dat nog na het avondeten deden, was het soms al half negen geweest als alledrie de kids in bed lagen. Dat vonden we toch een beetje te gortig worden.

1 opmerking:

  1. Wat leuk een blog over Marit, ik heb hem gelijk bij mijn favorieten gezet, zo blijf ik mooi up to date..!! succes en tot snel..
    Liefs, Eef

    BeantwoordenVerwijderen